Elk jaar verandert er veel in de belastingwetgeving. Ook voor particulieren. Van welke aftrekposten kunt u als particulier gebruik maken? Hoe wordt de onverhoopte restschuld van de eigen woning fiscaal behandeld? Op welke heffingskortingen heeft u recht? Hoeveel geld kunt u uw kinderen belastingvrij schenken? Heeft u recht op de zorgtoeslag? Zomaar een aantal vragen bij een particuliere aangifte inkomstenbelasting.

Wat kan ik voor u betekenen?

Aangifte inkomstenbelasting

U dient jaarlijks uw aangifte inkomstenbelasting te doen. Om uw aangifte in te dienen met gebruik van alle fiscale mogelijkheden is Zwiers aangifte- en belastingadvies u, tegen een scherp tarief, graag van dienst.

Problemen met de belastingdienst 

Een discussie met de belastingdienst kan zeer vervelend zijn.  Zwiers aangifte- en belastingadvies kan u hierin begeleiden en zorgt dat u een optimaal resultaat behaald.

 Fiscale boetes

U heeft uw aangifte niet juist ingediend. Of u bent te laat met indienen. De belastingdienst legt u een (forse) boete op.  Zwiers aangifte- en belastingadvies kan beoordelen of deze boete juist is opgelegd.

 Buitenland

U werkt in Duitsland en woont in  Nederland. Of u gaat wonen in Duitsland en blijft werken in Nederland. Belastingtechnisch gezien verandert er erg veel. Zwiers aangifte- en belastingadvies verzorgt deze aangifte (C/ M biljet) en zorgt ervoor dat u de belastingvoordelen benut.

Aangifte erfbelasting

Bij overlijden dient u als erfgenaam de aangifte erfbelasting in te vullen. Zwiers aangifte- en belastingadvies kan deze zorg voor u uit handen nemen.

 Zonnepanelen – btw

Zwiers aangifte- en belasting houdt zich ook bezig met het terugvragen van BTW op zonnepanelen. Op 20 juni 2013 heeft het Europese Hof van Justitie bepaald dat particulieren die regelmatig en tegen vergoeding zonne-energie terug leveren aan hun energiebedrijf aangemerkt worden als ondernemer voor de btw. Op 7 november 2013 heeft het Ministerie van Financiën hierover een vraag- en antwoord besluit gepubliceerd.

Mocht u als particulier op of na 20 juni 2013 zonnepanelen hebben aangeschaft dan kunt u de btw betaald op de aanschaf en installatie van de zonnepanelen terugvragen. Zwiers aangifte- en belastingadvies heeft hier inmiddels ruime ervaring mee opgedaan. Wilt u hier meer informatie over, neemt u dan contact op met Zwiers aangifte- en belastingadvies.

 

 

Meer informatie?
(0524) 522373